RTV Lansingerland en Theater ’t Web in Bleiswijk gaan een unieke samenwerking aan. De omroep zal op 26 juni de talentenjacht DEB Challenge uitzenden tijdens een spetterende liveshow. Tijdens de uitzending vanuit een Bleiswijkse studio worden onder meer videoclips van deelnemers en interviews met betrokkenen getoond. Beide organisaties zijn zeer blij met de samenwerking.

Met de DEB Challenge eert Theater ’t Web een overleden medewerkster van de vrijwilligersorganisatie. In overleg met haar en haar familie is besloten een jaarlijkse talentenjacht te organiseren. Motto van de DEB Challenge: sterren laten stralen. In 2019 was de eerste editie van de talentenjacht, in 2020 gooide corona roet in het eten.

Dit jaar gaat de DEB Challenge door, maar op een coronaproof manier. Van de deelnemers worden vooraf videoclips opgenomen op het podium van ’t Web. De clips van die optredens worden op zaterdagavond 26 juni uitgezonden door RTV Lansingerland tijdens een mooie liveshow. Een jury bepaalt vervolgens de nummers 1, 2 en 3. Daarnaast is er een publieksprijs.

Deelnemen?

De DEB Challenge is geschikt voor Bleiswijkse solo-artiesten en duo’s die een podiumkunst beheersen. Iedereen kan dus meedoen: zangers, dichters, rappers, dansers, acrobaten, grappenmakers enzovoorts. Voorwaarde is dat de act maximaal 5 minuten duurt, past op een podium van 7×4 meter en technisch past in ’t Web. Uit de aanmeldingen maakt de jury een selectie. Deze deelnemers worden uitgenodigd om op zondag 16 mei naar Theater ’t Web te komen (volgens een tijdschema). Aanmelden is mogelijk voor iedereen van 8 tot 80, en kan tot 23 april via www.theatertweb.nl/deb-challenge.