Het grote publiek kent Grof Geschud nog niet. Maar dat zal niet lang meer duren. Dit Vlaams-Nederlandse cabaret-duo heeft namelijk al veel theaterzalen weten te verpletteren. Na het in de pers bejubelde debuut ‘Lijmen’ speelt Grof Geschud nu de voorstelling ‘Broeden’. En op 23 april staan Myrthe van Velden en Lander Severins op het podium van Theater ‘t Web in Bleiswijk.

Een gate op vliegveld Zaventem, waar een man verwachtingsvol met een bord en een roos zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde, opwachtte na zes weken van haar gescheiden te zijn en toen in een oogopslag zag dat haar afwijzing definitief was. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man, en zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst.

Eén van de scenes uit ‘Broeden’ van Grof Geschud. Het publiek is getuige van een hilarische en ontroerende poging van twee ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Opvallend detail: de beide spelers van Grof Geschud zijn daadwerkelijk ex-geliefden.

De jury van Cameretten oordeelde over Grof Geschud: “Hun verhalende, bijna toneelmatige vorm van cabaret is vernieuwend”. En de Standaard schreef: “Het is de onderlinge verwevenheid die het geheel zo bijzonder maakt.”

Kaartverkoop

De voorstelling ‘Broeden’ van Grof Geschud is op zaterdag 23 april, 20.00 uur (deuren open: 19.30 uur) in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk). Kaarten kosten €17,50 per persoon (inclusief 1 consumptie) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl. Mocht de voorstelling niet door kunnen gaan wegens de geldende coronamaatregelen, dan krijgt u vanzelfsprekend uw aanschafbedrag retour.