Beleef je de 87e editie van de Boekenweek van 9 tot en met 18 april in Bibliotheek Oostland. In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-) fictie centraal. Dit jaar is het thema ‘Eerste liefde’. Bibliotheek Oostland staat in het teken van de Boekenweek en roept lokale schrijvers die zelf een boek geschreven hebben op zich te melden. Ook organiseert de bibliotheek een activiteit rond dit thema.

Veel van het werk van deze plaatselijke schrijvers is opgenomen in de Oostlandkast, die in de vestigingen Berkel en Rodenrijs en Pijnacker te vinden is. Bibliotheek Oostland neemt boeken geschreven door inwoners graag op in de collectie. Neem daarvoor contact op met een van de vestigingen.

Lezing Nelleke Noordervliet
Ook brengt de Bibliotheek een eigen ode aan het Boekenweek-thema ‘Eerste liefde’ door een lezing te organiseren. Bestsellerauteur Nelleke Noordervliet vertelt tijdens haar lezing op 13 april in CulturA & Zo meer over haar nieuwste boek. In ‘Wij kunnen dit’ bloeit de liefde op tussen twee veertigers. Maar een nieuwe relatie beginnen op die leeftijd is gedoe. Zowel de liefde als de misverstanden bloeien op. Liefde – kunnen ze het? Van 20:00 – 22:00 uur (inloop 19:30). Koop een kaartje via CulturA & Zo. Vijf euro voor leden, zeven euro vijftig voor niet-leden.

Het thema ’Eerste liefde’
We hebben er vast allemaal herinneringen aan, die allereerste liefde. Er ging een wereld voor je open vol spanning en euforie, maar ook vol onzekerheid en verdriet. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers. En waar vind je meer dichters en de schrijvers dan in de bibliotheek? Kom naar Bibliotheek Oostland en leen een boek van een van jouw favorieten.