De eerste editie van de DEB Challenge, de talentenjacht van Theater ‘t Web, is gewonnen door violiste Nola Sloot, zangeres Maureen Sebel en een muzikaal trio bestaand uit Irene Kruijt, Liesbeth Lieverse en Tjakko Kruit. Maureen Sebel won bovendien de publieksprijs. Drummer Ko Strube werd door de jury uitgeroepen als winnaar van de aanmoedigingsprijs.

Theater ‘t Web startte dit jaar met de DEB Challenge, De Bleiswijkse talentenjacht. Daarmee eert Theater ‘t Web een overleden medewerkster: zij vroeg bezoekers aan haar uitvaart een donatie te doen aan het theater, zodat Bleiswijk ervan zou profiteren. In overleg met haar en haar familie is besloten een jaarlijkse talentenjacht te organiseren.

Zaterdagavond 15 juni waren er acht acts van in totaal tien Bleiswijkse talenten. De optredens varieerden van drum tot zang en van poëzitische performance tot viool. De jury – bestaand uit wethouder Ankie van Tatenhove, Charmaine Hulsbosch, Ron van Weers en Lindey van Weers – had de moeilijke taak uit al die verschillende acts de winnaars te kiezen.

De 18-jarige Nola Sloot begon op haar vierde met viool spelen. Tijdens de DEB Challenge speelde ze ‘Meditation’ van de Franse componist Jules Massenet. Daarmee won ze de eerste prijs: een cheque ter waarde van €250. De 12-jarige zangeres Maureen Sebel werd tweede (€150) en Irene Kruijt, Liesbeth Lieverse en Tjakko Kruit wonnen de derde prijs (€100). De prijswinnaars gebruiken hun prijs om verder te komen met hun talent. Maureen Sebel kreeg het hardste applaus van de bezoekers aan de DEB Challenge en won daarmee ook de wisseltrofee. De jury gaf bovendien een aanmoedigingsprijs aan de 9-jarige Ko Strube.

De zaal van Theater ‘t Web zat vol met familie en vrienden van de deelnemers. Na de voorstellingen was er een verrassend optreden van goochelaar Mat’s Magic uit Moerkapelle: die goochelde de wisseltrofee van de DEB Challenge aan het eind van zijn optreden tevoorschijn.

Ook volgend jaar organiseert Theater ‘t Web de DEB Challenge. De datum wordt binnenkort bekendgemaakt.

De deelnemers aan de DEB Challenge met van links naar rechts: Thea Tees, Priscilla Bonte, Nola Sloot, Fatima al-Tamimi, Vera van Leeuwen, Maureen Sebel, Ko Strube, Tjakko Kruit, Liesbeth Lieverse en Irene Kruijt. (Foto: Theater ‘t Web/Jaap Koole).