Zondag 30 januari is in Theater ‘t Web de voorstelling Leven in Lansingerland. De Rotterdamse rapper en dichter Marco Martens spreekt met Lansingerlanders over wat ze drijft, aan het lachen of aan het huilen maakt. Want meer dan een gedicht is poëzie het leven zelf. Daarnaast wordt de nieuwe gemeentedichter bekendgemaakt en treedt Marco Martens ook zelf op. De voorstelling is uitverkocht, maar wordt gestreamd en uitgezonden via RTV Lansingerland.

Marco Martens spreekt onder meer met Bleiswijkse winkeliers en Lansingerlandse dichters. Dit gebeurt naar aanleiding van de gedichtenroute die onlangs werd onthuld: een initiatief van Theater ‘t Web, Bibliotheek Oostland en stichting De Jongens van Hiernaast. Gemeentedichter Mark Boninsegna neemt na drie jaar afscheid; eind 2018 werd hij in Theater ‘t Web geïnstalleerd tijdens de Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie. Wethouder Titia Cnossen installeert tijdens de voorstelling op 30 januari de nieuwe gemeentedichter.

Wegens de coronamaatregelen is er slechts beperkt publiek mogelijk. Maar de voorstelling wordt ook gestreamd en uitgezonden via het Youtube-kanaal van Theater ‘t Web, de Facebook-pagina van Bibliotheek Oostland én via RTV Lansingerland. De voorstelling begint om 14.00 uur en duurt circa 1 uur.