Hoe kan het dat sommige mensen champignons lekker vinden. En mensen aan de andere kant eten kakkerlakken. Vies? Dat weet je pas als je het geprobeerd hebt. En kan iets dat vies is, niet tegelijkertijd lekker zijn. Daarover gaat de jeugdvoorstelling De Vreselijk Vieze Voorstelling van Onder het buro & Milan Boele van Hensbroek op zondag 21 april in Theater ‘t Web in Bleiswijk. De voorstelling is geschikt voor bezoekers van 6 jaar en ouder. Deze voorstelling komt in plaats van de voorstelling door De Hermannen, die wegens omstandigheden geannuleerd moest worden.

Sabrina en Dennie wassen netjes hun handen, checken hun schoenen op hondenpoep en springen echt niet in de modder voordat ze in hun kostuum stappen. Zij spelen De Vreselijk Vieze Voorstelling. Of, nou ja, dat proberen ze. Met wasknijpers om hun neus en Mr. Muscle in de aanslag openen ze weifelend het script. Maar hoe proper zij ook beginnen, het is de vraag of zij zonder remsporen uit deze supersmerige show komen…

Dennie en Sabrina maken zich klaar voor een spannend sprookje over een moedige held die zich dapper door een walgelijke wereld manoeuvreert. Een wereld vol broccoli, bruine bananen, beenhaar, okselzweet, open wonden en pissebedden. En nog veel meer waar we het eigenlijk liever niet over hebben. Bacteriën! Die zijn het ergst want ze zijn overal. Bah.

Onder het buro is het productiehuis van Buro Bannink dat talentvolle nieuwe makers de eerste stap richting hun eigen jeugdtheatergezelschap biedt. Milan Boele van Hensbroek maakt brutale familievoorstellingen met een filosofische onderlaag. Het publiek is deelgenoot van de theaterervaring, meer nog dan toeschouwer. Kinderen worden structureel op het verkeerde been gezet en verward, maar de voorstellingen bieden genoeg plezier en houvast om actief te blijven denken en ontdekken.

Theater ‘t Web organiseert deze voorstelling in samenwerking met Bibliotheek Oostland.

Kaartverkoop

‘De Vreselijk Vieze Voorstelling’ door Onder het buro & Milan Boele van Hensbroek is te zien op zondag 21 april, 14.00 uur in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk, deuren open: 10.30 uur). Kaarten kosten €7,50 per persoon (inclusief ranja/koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.