Zaterdagmiddag 16 juni treedt het Vlaamse Theater Hutsepot op in Theater ’t Web in Bleiswijk met de voorstelling ‘Over hoedjes en kalfjes’. Kern van deze voorstelling – een aanstekelijke smeltkroes van muzikaal vertel- en poppentheater – is ‘Anders zijn is OK’. De voorverkoop van ‘Over hoedjes en kalfjes’ is inmiddels begonnen.

Vlaming Tom Van Mieghem is beroepsverhalenverteller. Hij is onder meer verteller bij het sprookjeshuis in Antwerpen, docent voor de Nederlandse Vertelacademie en de man achter Theater Hutsepot. In dat gezelschap werkt hij nauw samen met huiscomponist Peter Verberckmoes.

Goedzak

De jeugdvoorstelling ‘Over hoedjes en kalfjes’ draait om een hoedenmaker. Een echte goedzak die elke dag op zoek is naar mensen die hij gelukkig kan maken. Iedereen roept hem toe: ‘heeft u een hoedje dat past bij mijn snoetje? Heeft u een hoedje dat past bij mijn hoofd?’

Maar op een dag komt de hoedenmaker in een dorp waar iedereen anders is, waar de sfeer ook anders is en waar elk huisje zijn eigen kruisje heeft. Zal het de hoedenmaker ook hier lukken om de mensen gelukkig te maken?

De voorstelling is een vrolijke combinatie van poppenspel en muziek, en laat zien dat anders zijn OK is, en dat je gelukkig kunt worden door andere mensen gelukkig te maken.

Middagvoorstelling

‘Over hoedjes en kalfjes’ (geschikt vanaf 4 jaar) is zaterdagmiddag 16 juni te zien in Theater ’t Web, het eerste Cultuurhuis van Lansingerland. De zaal gaat open om 14.30 uur, om 15.00 start de voorstelling van circa 1 uur. Kaarten kosten €7,50 per stuk en zijn online te koop.