Inwoners van Lansingerland kunnen helpen bij het maken van ‘EXPO Lansingerland’. Onder leiding van Ruud Reutelingsperger en Erik van Broekhuizen, beiden bekenden in de kunstwereld en tevens op het gebied van exposeren, wordt Lansingerland in kaart gebracht.

Bijzondere plekken en verhalen versterken de Lansingerlandse identiteit. In EXPO Lansingerland wordt ons erfgoed gekoesterd en gaat men op zoek naar mogelijkheden om deze verhalen en plekken in kaart te brengen. Wat vind je van de kunst en erfgoed in de openbare ruimte in deze gemeente? Wat is volgens jou dé culturele hotspot of ontbreekt er misschien nog iets? Waar staat de gemeente bekend om? Wat vertel je aan vrienden die Lansingerland niet kennen?

Vanaf 4 juli staat er een kaart van Lansingerland van 16 vierkante meter in de hal van het gemeentehuis. Bij deze Lansingerlandkaart kunt u uw verhaal vertellen, plekken aanwijzen en tips delen. De initiatiefnemers gaan met u in gesprek en halen op deze manier het culturele gedachtegoed op dat onder inwoners leeft.

U bent nog welkom op:
– woensdag 17 juli 12.00 – 18.00 uur
– donderdag 18 juli 14.00 – 20.00 uur

Onder de deelnemers worden kaarten voor het culinaire muziekfestival Opperdepop verloot. Begin 2020 volgt de presentatie van het uitgewerkte plan voor EXPO Lansingerland aan de gemeenteraad.