Op zaterdagavond 2 oktober staan de finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival op het podium van Theater ‘t Web in Bleiswijk. Achtereenvolgens spelen die avond Farida Laan, Ramon Chatrer en het duo n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando). n00b werd eerder dit jaar door zowel de jury als het publiek uitgeroepen tot winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Jaarlijks strijden beginnen cabaretiers op de AKF Publieksprijs en de AKF Sonneveldprijs 2021. Veel deelnemers braken later door bij het grote publiek, zoals Maarten van Roozendaal, de Vliegende Panters, Pieter Derks, Yentl en de Boer en Stefano Keizers. Sinds de start van Theater ‘t Web staan jaarlijks de drie AKF-finalisten op het Bleiswijkse podium; zo traden afgelopen jaren onder meer Glodi Lugungu en Rosa da Silva op. Ook dit jaar heeft Theater ‘t Web de drie finalisten weten vast te leggen.

De jury van de AKF Sonneveldprijs 2021 omschreef duo n00b als “een komisch duo dat opvalt door schaamteloze teksten en snelle schakels tussen verschillende rollen en scènes”. De Volkskrant: “De twee spelen overtuigend, zingen prachtig en hun voorstelling zit vol schrijnende humor.”

Over oordeelde de jury: “Ze brengt een bevreemdende voorstelling met prachtig taalgebruik dat samenvalt met haar unieke bewegingen”. De recensent van het NRC schreef: “Farida Laan verrast met volvette metaforen en in roomboter gebraden beelden, waarmee ze een waterval aan buitenissige personages beschrijft”.

“Als Chatrer achter de piano kruipt en over zijn interne worstelingen zingt dan is het puur genieten”, aldus de recensent van de Theaterkrant over Ramon Chatrer. En de jury schreef: “Ramon heeft een diepe stem waarmee hij prachtig zingt op knap gecomponeerde nummers met mooie melodieën en harmonische wendingen”.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is inmiddels gestart. De toegangsprijs voor cabaretvoorstellingen is €17,50, inclusief een gratis consumptie (voor film en theaterdiner gelden andere tarieven). Theater ‘t Web volgt bij de voorstellingen de op dat moment geldende landelijke corona-maatregelen voor culturele optredens: de actuele maatregelen staan vermeld op www.theatertweb.nl. Theater ‘t Web is een vrijwilligersorganisatie, en werkt nauw samen met partners Bibliotheek Oostland en gemeente Lansingerland