Op zaterdag 2 juni is het lachen geblazen in het Bleiswijkse Theater ’t Web. Op de planken staan dan drie standup comedians met korte try-outs. Zoals Wouter Monden, die momenteel toert met zijn show ‘Zomaar’ en onder meer vaste publieksopwarmer is bij Zondag met Lubach. “Ik vind het leuk mensen een goede avond te bezorgen.”

Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van Theater ’t Web, het gezamenlijk cultuurhuis van Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web. Wegens de verhuizing van Bibliotheek Oostland naar ’t Web is juni feestmaand in het theater met voorstellingen voor elk wat wils: lachen, muziek, kindertheater en lokaal talent.

Op 2 juni brengt Theater ’t Web met Tryo – een productie van Grappige Zaken – drie cabarettalenten naar Bleiswijk: Wouter Monden, Tom Lash (van o.a. het NPO Radio 1-programma Druktemakers) en Sidney Schmeltz (rapper, social media-icoon en cabaretier, bekend van o.a. Pownews). Elk spelen ze een half uur van hun nieuwe voorstelling. Host van de avond is Arjan Kleton.

‘Zomaar’ en nieuw materiaal

Wouter Monden is wekelijks te horen op Q-Music, en is de vaste publieksopwarmer voor tv-programma’s als Zondag met Lubach en Padoem Patsss. Begin april startte zijn nieuwe show ‘Zomaar’. Tijdens de voorstelling in Theater ’t Web zal hij een deel van die show spelen. “En ik zal nieuw materiaal uitproberen.”

Zijn grappen volgen elkaar in een hoog tempo op, en hij schuwt de interactie met het publiek niet. “Ik vind het gaaf om in grote zalen te spelen, dat speelt over het algemeen iets makkelijker. Maar het fijne aan een kleine zaal is het directe contact met het publiek. Toomler in Amsterdam is bijvoorbeeld ook zo’n kleine zaal. Dat speelt lekker.”

Zondag met Lubach

Via tekstschrijver/ cabaretier Tex de Wit belandde Wouter Monden bij het populaire tv-programma Zondag met Lubach. “Ik ben sinds de tweede aflevering de publieksopwarmer – de eerste aflevering was ik op vakantie in Amerika. Als publieksopwarmer zorg ik ervoor dat de sfeer op de tribune goed is nog voordat Arjan opkomt. In het begin was dat best spannend, moet ik toegeven.”

Monden was ook vaste opwarmer bij Padoem Patsss, en schreef mee aan Dit was het nieuws. “Dat vind ik helemaal gaaf: grappen schrijven voor anderen.” En bovenop al dat tv-werk komt hij op 2 juni dus naar Bleiswijk. “Toen ik begon met standup had ik één droom: optreden in Bleiswijk”, zegt hij lachend. “Na 2 juni val ik dus in een groot zwart gat.”

Kaartverkoop gestart

De deuren van Theater ’t Web gaan zaterdagavond 2 juni open om 19.30 uur. De voorstelling start om 20.00 uur en duurt tot circa 22.00 uur. De kaarten voor het optreden kosten €12,50 per persoon en zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl.