In april was de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Drie toptalenten streden om de de AKF Sonneveldprijs. Rosa da Silva won de juryprijs en publieksprijs. In november staan Rosa Da Silva, finalist Meester Alex en halve-finalisten Lisa Ostermann op het podium van Theater ‘t Web in Bleiswijk.

Op won 8 april 2019 Rosa da Silva in De Kleine Komedie in Amsterdam de AKF Sonneveldprijs, de AKF Publieksprijs en Shaffy Cheque ter waarde van 2.500,- euro. Naast haar stonden Meester Alex en Bart Melief in de finale. De prijs werd eerder gewonnen door onder meer Van der Laan en Woe, Lonneke Dort, Yentl en de Boer en Stefano Keizers.

Rosa da Silva: Daar moet je heen

De voorstelling Daar moet je heen van Rosa da Silva bestaat uit scènes die worden afgewisseld met zang en muziek, waarbij zij wordt begeleid door multi-instrumentalist Remko Wind. De fado over Klazienaveen is het startpunt van haar zoektocht naar wie ze zelf is, waarbij de eeuwige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar is. Ze geeft je door haar personages een andere, schurende blik op de huidige maatschappij. Daarbij spaart ze niemand. Vooral zichzelf niet.

Meester Alex: Ben ik in één keer die gast

Meester Alex is die gast met een baard en een hoed. Maar hij is ook die gast die kan dansen, die graag ontbijt met chipskruimels uit zijn onderbroek, die gedichtjes schrijft, die kan zingen, en die moeiteloos een achterwaartse flikflak doet. Zo’n gast. Hij is bovendien zo’n gast die kan rappen, waarbij hij zich laat begeleiden door Lucas Thijs met gitaar en zang. In de voorstelling Ben ik in één keer die gast heeft Alex het over de rollen die men in het leven aanneemt en de verwachtingen die daarbij horen. Hierin geeft hij op humoristische en soms verwarrende wijze een eigen kijk op dat wat men ‘ik’ noemt.

Lisa Ostermann met Meedoen

In Meedoen beschouwt Lisa manieren waarop mensen met elkaar mee proberen te doen. Die werken niet altijd, maar succes bestaat uit het aaneenrijgen van mislukkingen zonder het enthousiasme te verliezen. Je moet erin geloven, anders wordt het niks.

Kaarten

Kaarten voor Amsterdams Kleinkunst Festival in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4, Bleiswijk) kosten slechts €15.00 en zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl.