Op zaterdag 20 januari vindt de eerste jeugdvoorstelling plaats in Theater ‘t Web in Bleiswijk. De beroemde verhalenverteller Eric Borrias treedt dan op met ‘De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween’. Het verhaal is gebaseerd op de bestseller van Jonas Jonasson. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van Theater ‘t Web het gezamenlijk cultuurhuis van Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web. Op 9 december vond het eerste optreden plaats in Theater ’t Web: de meiden van LOS Muziektheater – met onder meer de in Bleiswijk geboren en getogen Femke Vernij – zetten toen een uitverkochte zaal op stelten.

Verhalenverteller

Eric Borrias is een van de meest gevraagde vertellers van ons land en werd in 2016 verkozen tot Verteller van het jaar. Van het boek ‘De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween’ maakte hij een schitterende voorstelling. Hij speelde de voorstelling al meer dan 150 keer, met talloze uitverkochte zalen en enthousiaste reacties.

We volgen de wonderlijke avonturen van Allan Karlsson, die op zijn 100e verjaardag uit het raam van het bejaardenhuis stapt en op avontuur gaat. Het begint met een koffer, een koffer vol crimineel geld. Criminelen, politie, het bejaardenhuis, de pers. Iedereen is op zoek naar Allan en de wonderlijke club mensen om hem heen. O ja, en een olifant.

Variété

Op zaterdagavond 20 januari speelt Borrias de voorstelling speciaal voor de Bleiswijkse jeugd (vooruit, ook voor hun ouders). ’t Web (Nachtegaallaan 4, Bleiswijk) is die avond omgetoverd tot een heus variété-theater. Een echt avondje uit voor de jongste inwoners, dus.

De theaterdeuren gaan ’s avonds open om 18.30 uur, de voorstelling start om 19.00 uur en duurt een uur. De kaarten voor het optreden kosten €7,50 per persoon en zijn online te bestellen.