Date: 20 January 2024
Time: 20:00
Cabaret | Theater

geannuleerd
Houd u vast. Vandaag is Theater ’t Web het decor van een hyperfeministische 18+ poppenvoorstelling (gebaseerd op Stella Bergsma’s manifest). Cat Smits en Meike van den Akker verwelkomen je in een nieuwe wereld. ‘Wanneer worden vrouwen nou eens echt gevaarlijk? Wanneer gaan ze eens schuren, bijten, pijn doen? Nouveau Fuck geeft het antwoord: wanneer ze zichzelf zijn. Wanneer ze onbeschaamd, onbescheiden en radicaal vrij zijn. Een indrukwekkende voorstelling met poppenspel, fysiek spel, tekst, dans, schaduwspel, muziek en video.

Onbeschaamd, onbescheiden en radicaal vrij zijn. Daarover gaat de voorstelling Nouveau Fuck, naar het gelijknamige manifest van Stella Bergsma. Dat betekent ook geil, vies, woedend en slecht. In een maatschappij die vooral plek lijkt te hebben voor iedereen die binnen de norm valt, wil Nouveau Fuck de ruimte oprekken zodat iedereen erin past.

Bekijk de trailer (18 plus) op ons Youtube-kanaal

Nouveau Fuck is een beweging, een levensstijl, een manier van kijken. Aan de hand van het werk van rebelse mensen uit de wereld van de literatuur en kunst zoals Erica Young, Elizabeth Wurtzel, Mona Eltahawy en Valerie Solanas schrijft Stella Bergsma over onderwerpen als schaamte, woede, kwaadaardigeid, jezelf zijn en wel of niet deugen. Hoe ben je als vrouw onvermijdelijk? Medogenloos? Wanneer worden vrouwen eens echt gevaarlijk?

Theatermaker Cat Smits vertaalde het manifest in een beeldend theater spektakel, met film, tekst, muziek en poppenspel, gespeeld door Meike van den Akker en Smits zelf.

Nouveau Fuck is een co-productie van Cat Smits Company en Figurteatret i Norland