Date: 5 December 2020
Time: 00:00 - 00:00
Film | Muziek

€5,00

Een film over wie anders dan André Hazes, Neerlands grootste volkszanger ooit. Schitterend vertolkt door Martijn Fischer. Voor en na de film is er een optreden door Joia.

Let op: tijdstip is vervroegd.

Martijn Fischer in de rol van zijn leven: André Hazes. De film laat drie belangrijke fases in Hazes’ leven zien: zijn jeugd in de jaren ‘60, zijn doorbraak in de jaren ’80 en begin ‘00, zijn laatste levensjaar. Bloed Zweet en Tranen is de eerste bioscoopfilm rondom het bewogen leven van Hazes.

Als achtjarig jochie wordt de kleine Dré behoorlijk uitgebuit door zijn agressieve vader. Hij moet van zijn vader zingen in cafés en markten. Met het geld wat hij daarmee ophaalt, gaat zijn vader de kroeg in waar hij de veel te jonge Dré aanzet tot het drinken van bier. Op een dag staat André te zingen op de Albert Cuypmarkt waar John Kraaijkamp sr. aanwezig blijkt te zijn. Hij ziet potentieel in het jochie en probeert zijn vader te overtuigen hem op nationale televisie te laten zingen. In eerste instantie ziet pa Hazes daar niet heel veel in. Maar als hij beseft dat met optredens flink geld te verdienen is draait hij toch bij. Een grote carrière blijft echter uit.

Joia

Joia staat voor powerpop met een flamboyante twist. Joia studeerde af met een 9 aan Codarts, releasde haar eerste videoclip Silver Plate in de Doelen, maakte de mini-documentaire ‘Anders anders’, schitterde in Paradiso als finalist van de Grote Prijs van Nederland 2016, speelde op de opening van CS Rotterdam voor koning Willem-Alexander, in het programma Virus op Radio 4 (met Giel Beelen) en was finalist in de Music Matters Award.

Een ontwapenend grapje is snel gemaakt op het podium, maar zodra ze een nummer inzet met een stem die doet denken aan Fiona Apple is ze bloedserieus. “De liefde is groter dan hoe we die in deze tijd leven.” Een zangeres met een boodschap. Alhoewel haar nummers je meenemen op een golf van tijdloze nostalgia, zal de oplettende luisteraar telkens opnieuw verrast worden door de contrastrijke keuzes in de speelse arrangementen.


Kaarten

Lees onze coronamaatregelen voordat u een kaartje koopt.

Kaarten voor deze voorstellingen zijn 1 maand voorafgaand aan de voorstelling te koop, dus vanaf 5 november 9.00 uur. De kaarten worden bovendien alleen per sets van 2 stuks verkocht. In onze ticketshop ziet u of de kaarten inmiddels beschikbaar zijn. Ga naar de ticketshop