Date: 6 October 2018
Time: 00:00 - 00:00
Film

€ 5

Proef de smaak van Spanje, met de filmhuisklassieker Volver (van Pedro Almodóvar, met oa Penélope Cruz), Spaanse livemuziek en Spaanse hapjes.

Als de partner van Raimunda op merkwaardige wijze overlijdt, neemt haar leven een drastische wending. Ze probeert dit geheim te houden voor haar omgeving, maar dat levert alleen maar verwarring en misverstanden op. Toch probeert Raimunda uit alle macht haar gewone leven vol te houden. Haar verleden laat haar echter niet met rust, bovendien gaat het gerucht de ronde dat haar overleden moeder aan verscheidene mensen verschenen is. Een verhaal van drie generaties vrouwen die de oostenwind, vuur, waanzin en zelfs de dood overleven dankzij hun goedheid, hun leugens en hun grenzeloze levendigheid.

Volver nog nooit gezien? Dit is uw kans. ‘Volver, een ode aan de vrouw en haar overlevingskracht’, schreef Filmtotaal.nl. En na afloop van de film serveren we Spaanse hapjes en is er een flamenco-gitarist! En o ja, natuurlijk is de film ondertiteld.

(Met medewerking van Bibliotheek Oostland)

Live-muziek door Claudio Benito

Volver start om 20.00 uur. Een kwartier voor de film én direct na afloop is er een optreden van gitarist Claudio Benito. Al op jonge leeftijd werd hij gegrepen door de klanken van flamenco. Na flink wat jaren zelfstudie ging hij studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Daar werd hij geschoold door onder meer flamencogrootheid Paco Peña.

Benito maakte jarenlang deel uit van het flamencogezelschap ’Arte Flamenco van danseres Prisca Maria van Delft en trad op met onder meer Al Stewart. Momenteel is hij actief in verschillende gezelschappen en projecten, zoals het pop/wereldmuziek-ensemble BuBa (met de Kameroense zangeres Barbara Gwanmesia), grupo flamenco Con Alma (met o.a. flamencozangeres Inmaculada de la Huerta en danseres Isabel) en de educatieve theatervoorstelling VAMOS.

(Foto: Jan van Rijn)

Kaarten