Date: 5 January 2019
Time: 00:00 - 00:00
Film | Muziek

€ 5,00

Zaterdagavond 5 januari is Theater ‘t Web een beetje ‘The States’. Want Film Plus staat deze avond in het teken van de VS. De film die vertoond wordt is de klassieker The Big Lebowski, Björn Bolleboom uit Bleiswijk speelt country van Johnny Cash en er zijn Amerikaanse hapjes. En dat voor maar €5.

The Big Lebowski van de Gebroeders Coen is een echte filmhuisklassieker. Deze Amerikaanse film uit 1998 gaat over ‘The Dude’ Lebowski (gespeeld door Jeff Bridges), een nietsnut die drinkt, blowt en bowlt. Hij wordt aangezien voor de miljonair Lebowski, wiens vrouw nogal wat schulden gemaakt schijnt te hebben. Om het geld los te krijgen krijgt The Dude bezoek van twee kerels die een tapijt vernielen. Als The Dude daarna hulp inroept van zijn vrienden loopt het uit de hand.

The Big Lebowski is een humoristische, soms nogal grove maar zeer verrassende film (met kijkwijzer) die iedereen een keer gezien moet hebben.

Bleiswijkse Cash

Wie denkt aan Amerikaanse muziek, die denkt aan country. Godfather van het genre is Johnny Cash. Een van Nederlands beste Cash-vertolkers woont in… Bleiswijk. Björn Bolleboom speelt bij de Rotterdamse country-formatie Hellbilly Hookerpunch (waar hij optreedt onder de naam Stumpy), maar Björn treedt ook solo op. Dat doet hij op 5 januari vóór en na The Big Lebowski in zijn eigen Bleiswijk. Ofwel: een man, een gitaar, en mooie liedjes.

Kaarten