Date: 29 November 2019
Time: 00:00 - 00:00
Literatuur

€5,00/€8,00

Onno Blom (1969) is de officiële biograaf van Jan Wolkers. Op vrijdagavond 29 november organiseren Bibliotheek Oostland en Theater ‘t Web een lezing door Onno Blom.

19 oktober 2017, op de tiende sterfdag van Jan Wolkers, verscheen het langverwachte Het litteken van de dood, de indrukwekkende biografie van Onno Blom over de beeldhouwer-schilder-schrijver, over het rebelse leven van een van de meest geliefde kunstenaars van Nederland. Het vuistdikke boek ontketende een storm aan reacties, werd een bestseller en is bekroond met de Nederlandse Biografieprijs 2018.

Blom studeerde in 1994 cum laude af in de Nederlandse taal- en letterkunde en Culturele Studies. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als literair redacteur bij dagblad Trouw en korte tijd als hoofdredacteur van Uitgeverij Prometheus Bert Bakker en adjunct-directeur van De Bezige Bij, is hij werkzaam als freelance journalist en literair criticus. Hij maakte voor Teleac een aantal radioprogramma’s en treedt op als interviewer en presentator bij literaire bijeenkomsten in het land.

Aan het einde van de avond krijgen de gasten een gratis exemplaar van het boek Winterbloei van Jan Wolkers mee naar huis.

Kaarten

Kaarten voor de lezing kosten 5 euro voor leden van Bibliotheek Oostland, en8 euro voor niet-leden. Kaarten kunnen gekocht worden via de website van Bibliotheek Oostland.