Date: 2 February 2020
Time: 00:00 - 00:00
Literatuur | Poëzie

€ 25,00

In het kader van de Week van de Poëzie organiseren Theater ‘t Web en Bibliotheek Oostland voor de tweede keer een literaire lunch. Optredens zijn er onder meer van Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja.


Van 30 januari tot en met 5 februari is het de Week van de Poëzie. In die week organiseert Bibliotheek Oostland een aantal optredens. De afsluiter is de literaire lunch op 2 februari. Elke gang van deze driegangenlunch wordt vooraf gegaan aan een voordracht van dichters.

Tijdens een heerlijke lunch op zondag 2 februari zal onder andere Tsead Bruinja voordragen uit eigen werk. In 2019 werd Bruinja door een commissie van kenners en dichters benoemd tot Dichter des Vaderland. Door de commissie wordt hij beschreven als ‘een dichter die in eerlijke, eenvoudige woorden zowel gevoelig als scherp kan zijn, die een inval of anekdote tot gedicht kan verheffen en rauwheid en lyriek afwisselt’. Verder zijn er meerdere Oostlandse dichters van de partij: Marijke Rozendaal, Jeroen den Harder en gemeentedichter Mark Boninsegna die het programma afsluit.
Muziek
De muziek tijdens de Literaire Lunch wordt verzorgd door Muzikale Momenten. De fluitiste Frieda Jacobowitz en harpiste Yolanda Davids vormen sinds 1989 het duo Muzikale Momenten. Zij hebben samen veel concerten gegeven en tevens in ziekenhuizen, verzorgingscentra eb verpleeghuizen gespeeld.
Yolanda en Frieda maken muzikale momenten voor elke gelegenheid. Hun repertoire omvat werken van Johann Sebastian Bach tot Vincent Persichetti, van Christoph Willibald von Gluck tot Maurice Ravel en alles daartussenin en om heen. Door Frieda’s liefde voor musical hebben zij in opdracht Sylvia Maessen beroemde musical melodieën laten bewerken voor fluit en harp. Dit zijn medley’s van Rodgers&Hammerstein en van Stephen Sondheim geworden. Tevens zijn er werken speciaal voor hen gecomponeerd en gearrangeerd door Xander Hunfeld en Pablo Escande. Yolanda en Frieda zijn collega’s én goede vriendinnen.

Kaarten

Kaartjes zijn te koop via de website van Bibliotheek Oostland en kosten 25 euro (Inclusief driegangenlunch en een drankje per gang).

(Foto: Tessa Posthuma de Boer)