Date: 6 June 2020
Time: 00:00 - 00:00
Muziek

GEANNULEERD

Wegens het Corona-virus is deze voorstelling geannuleerd. Alle bezitters van kaarten krijgen hierover per mail bericht.

Tijdens De Passie van Arianne hoort u een compilatie van het werk van drie componisten, allemaal geïnspireerd op de Griekse heldin Ariadne van Kreta. Met vertaalde zang en toegevoegde gesproken tekst en dialoog voor pianist en sopraan vormt de compilatie een rapsodie met alle muzikale en dramatische schoonheid vaneen opera.

De Passie van Arianne is een coming of age-verhaal waarin de gepassioneerde Arianne in korte tijd drie vormen van liefde overweegt: die van haar vader, die van de man die zij aanbidt en die van een derde man, een Griekse god die haar onzelfzuchtig liefheeft. Ze is ook een ambitieuze vrouw en ze ontdekt op haar reis dat niet alleen de liefde, maar ook ambitie verschillenden gezichten heeft.

We zien Arianne volwassen worden door haar innerlijke strijd tussen liefde voor het grootse, meeslepende, versus liefde voor jezelf, je familie en je medemens. Maar ook zien we haar kiezen tussen een wereldse ambitie, gericht op eer en status, en een ‘goddelijke’ ambitie die meer gericht is op innerlijke vormen van verheffing zoals zorgzaamheid, plezier, cultuur en muziek.

Kaarten