Date: 15 September 2018
Time: 00:00 - 00:00
Muziek | Theater

UITVERKOCHT

Aan de vooravond van de 75ste bevrijding van Europa is Band of Brothers – Music from WWII een historische en muzikale terugblik vanaf de invasie tot aan de bevrijding. Met onder meer Peter Faber.

6 juni 1944 landde de para’s in als eerste in Normandië, een paar uur later gevolgd door de invasie op via de stranden. Maar de geallieerden brachten niet alleen vrijheid, maar namen ook hun muziek mee. Over de vrije radio klonk naast de stem van Eisenhower, Churchill en De Gaulle  de muziek van Glenn Miller, Vera Lynn, Benny Goodman, Bing Crosby en Frank Sinatra. Revolutionaire klanken die de muziek voor altijd zouden veranderen.

Het historische verhaal van de belangrijkste gebeurtenis uit onze geschiedenis van D-Day tot aan de Bevrijding, verteld door acteur Peter Faber met de muziek van Band of Brothers – Music from WWII. De toeschouwer wordt op spelende en educatieve wijze mee genomen vanaf de invasie ‘The Longest Day’, de opmars ‘A Bridge Too Far’  naar de bevrijding aan de hand van muziek gecombineerd met historische beelden.