Date: 2 December 2023
Time: 20:00
Cabaret | Theater

€20,00
‘Pieter Jouke dames en heren!’ Sluikstort is al zijn zevende voorstelling. En zoals hij zegt: ‘Ik maak eerst zes oefenvoorstellingen.’ Dus eigenlijk kan het niet anders dan dat dit zijn meest bijzondere voorstelling wordt. Maar ja, hij zal ook wel weer een achtste maken. Zijn cv? Tekstschrijver voor onder meer ‘Dit Was Het Nieuws’ en ‘Zondag Met Lubach’. Bekend van het tv-programma ‘Padoem Patsss’. Directe collega van Arjen Lubach en Ronald Snijders. En onze favoriete hardloper.

Jouke excelleerde op de buis bij het oneliners gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’ Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s, Pieter werkt mee aan Dit Was Het Nieuws en eerder aan het satirische programma Zondag Met Lubach en De Avondshow met Arjen Lubach (VPRO), hij was te horen bij De Taalstaat, bij GIEL op VERONICA. Hij presenteerde CQC, was te zien bij De slimste mens, en Koppensnellers. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek). Verder maakt hij deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) waarmee ze in de in de theaters spelen.

  • Dolf Jansen over Pieter Jouke: ‘GA DIE MAN ZIEN!’
  • NRC ****“…Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn, taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn”.”… zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…”
  • Theaterkrant (Patrick van den Hanenberg) ‘Jouke verzuchtte eens dat hij van zijn beroep z’n hobby had gemaakt. Met ‘Laars lappen’ moet die situatie nou toch eens echt afgelopen zijn, want Pieter Jouke is niet alleen heel grappig, maar ook heel goed’.
  • Daniël Arends over Pieter Jouke: “Hij is briljant…zorg dat je er bij bent…mis het niet”
  • ‘De wat serieuzere Jouke bevalt prima. Het laatste deel van de avond, geheel gewijd aan zijn vader, ontroert en laat zien wat een goede verteller hij is geworden’. – Mike Peek (Parool)
  • ‘De voorstelling is op geen enkel moment oppervlakkig. Het is een mooie mix van woordgrappen, scherpzinnigheid, absurdisme en kwetsbaarheid. Intelligent gemaakt door een innemende maker’. – Gertien Koster (Scenes)

Kaarten
Kaarten koopt u via onze ticketshop.