Date: 12 September 2020
Time: 00:00 - 00:00
Cabaret | Theater

uitverkocht

‘Groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedje’, schreef de pers over cabaretier Ronald Snijders (die u misschien ook kent van Rambam of De Slimste Mens).

Ronald Snijders (1975) is absurdist, schrijver en programmamaker. Hij was te zien in het VARA-televisieprogramma Rambam en was in 2013 finalist in De Slimste Mens. Na de succesvolle theatertournee met zijn voorlees-performance Verkeerde Benen, speelde hij in 2013 One Man Show, dat zeer lovend was ontvangen. Een maand later verscheen bij uitgeverij De Harmonie ‘De Alfabetweter’, een woordenboek met 1000 neologismen die hij samen met Fedor van Eldijk heeft verzonnen en die als rubriek bij Giel3FM te horen zijn en in De Volkskrant te lezen waren. Ook In 2012 publiceerden zij samen ook al de absurde tekstenroman Een Ander Boek. Bij RTL4 was Snijders als acteur te zien in de sketch-serie Wat Als?

Eerder presenteerde Snijders samen met Pieter Jouke De Staat van Verwarring, een roemruchte latenight tv-show voor de VPRO, die vanaf september 2006 vier keer in de week werd uitgezonden, in totaal 100 programma’s. En voor VPRO Radio 1 maakte Snijders het programma Binnenland 1, een hoorspel in de vorm van een actualiteitenmagazine met ‘nieuwsfictie vanuit de binnenwereld’.

Naast het maken van voorstellingen schreef Ronald Snijders De Schrikkelkalender 2016, De Alfabetweter, 1000 nieuwe woorden die het niet gaan redden en Kopdichtbundel, een bundeling van zijn columns uit Het Parool. Sinds 2017 schrijft Ronald Snijders mee aan het nieuwe kinderprogramma De Boterhamshow. Zijn laatste publicatie is De Schrikkelkalender 2020, die hij samen met Fedor van Eldik schreef.