Welkom bij Theater ‘t Web

Fijn dat u ons gevonden heeft. Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van het gezamenlijk cultuurhuis van Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web. Daarbij is Bibliotheek Oostland de nieuwe eigenaar en exploitant van ’t Web; de bibliotheek zal dan ook over enkele maanden verhuizen. Stichting Behoud ’t Web zorgt vanaf december voor de culturele programmering.

Programmering

Alle hieronder genoemde optredens zijn onder voorbehoud.

Lotte Velvet – Ondergrond

Date: 1 October 2022
Time: 20:00
2122_GV_Lotte Velvet_f_Anne_van_Zantwijk_h2 Cropped

€17,50 (inclusief 1 koffie/thee)
‘Velvet zwiert met haar gitaar en elektrische viool van punkcabaret tot prachtige poëzie’, schreef Theaterkrant.nl over Lotte Velvet. Ze won in 2020 de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In ‘Ondergrond’ geeft ze met haar muziek, poëzie en grappige scènes een stem aan mensen die óók worstelen met de wereld en controle proberen te houden over de huidige veranderende omstandigheden.

(more…)

Arjan Dwarshuis profielfoto met verrekijker16 Cropped

€10,00
Beroepsvogelaar Arjan Dwarshuis is maker van De Vogelspotcast en is regelmatig te gast bij het radioprogramma Vroege Vogels. In 2016 verbreekt hij een wereldrecord door in een jaar tijd 6852 verschillende vogelsoorten waar te nemen. Hierover schrijft hij het boek ‘Een Bevlogen Jaar’. Afgelopen jaar verscheen ‘Zomergasten, doortrekkers en overwinteraars’. Omdat het bijna Dierendag is, vroegen Theater ’t Web en Bibliotheek Oostland hem voor een leerzame en vrolijke voorstelling.

(more…)

Meneer Zee – De Beesterij (9+)

Date: 16 October 2022
Time: 14:00
Meneer-Zee-De-Beesterij-IMG_4020-foto-Gitte-Vancoillie-scaled Cropped

€7,50
Meneer Zee houdt van vertellen, van het worstelen met woorden, het zoeken van zinnen, terwijl hij ze vormt met zijn mond en met zijn stem. Mensen doen geloven met wijdopen ogen. Prevelende lippen. In De Beesterij kruipt Meneer Zee in de huid van de stijfkoppige ezel Ezekiël, en vertelt het verhaal over een boerderij waar de dieren de mensen een poepje laten ruiken.

(more…)

Femke Vernij – Op volle kracht

Date: 22 October 2022
Time: 20:00
2122_TC_Femke_Vernij_f_Eva_Broekema_staand2 Cropped

€17,50 (inclusief 1 koffie/thee)
Theaters boeken over het algemeen artiesten niet 2 keer per jaar. Maar voor Femke maken we natuurlijk graag een uitzondering. Een zeer persoonlijke voorstelling van onze Bleiswijkse cabaretière (een van de Meiden van LOS). Haar voorstelling eerder dit jaar was een langgerekte lach én traan. Femke: “Ook al krimpen we tijdens ons leven, wil dat niet zeggen dat we niet kunnen blijven groeien.”

(more…)

Amsterdams Kleinkunst Festival

Date: 5 November 2022
Time: 20:00
AKF_Finalistentournee (c) Isabelle Wenzel_vierkant Cropped

€17,50 (inclusief 1 koffie/thee)
Een traditie in Theater ’t Web: een avond met de drie finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Dus: ontdek de nieuwe generatie kleinkunstenaars en laat je verrassen door de grote namen van morgen. Vanavond met winnares Valentina Tóth (de jury: ‘een ode aan de hysterische vrouw’), Collin Edson (‘mooie stem en een expressieve blik’) en Britt van Tooren (‘bruuske, spontane energie’).

(more…)

Jim Speelmans – Artistziek

Date: 12 November 2022
Time: 20:00
Jim Speelmans-Artistziek (Helene Wiesenhaan)-01 nw Cropped

€17,50 (inclusief 1 koffie/thee)
U heeft waarschijnlijk al vaak om Jim Speelmans gelachen zonder dat u het wist. Hij is namelijk jarenlang de tekstschrijver voor grote namen in de Nederlandse cabaretwereld. Ondertussen treedt Jim ook op met zijn eigen shows. Eerlijk, scherp van geest, teder en een hoge grapdichtheid. Door zijn bijzondere hersenspinsels lijkt Jim soms misschien ziek in zijn hoofd, maar niets is minder waar. Jim is Artist-ziek.

(more…)

Apennoten – Een kist vol sintliedjes (3+)

Date: 20 November 2022
Time: 16:00
Apennoten – Een kist vol sintliedjes © Roland J. Reinders (2) Cropped

€7,50
Apennoten is een jeugdprogramma van NPO Zapp. En omdat Sinterklaas in het land is, hebben we Nienke van Apennoten gevraagd vandaag Sint-liedjes te zingen. De nummers worden afgewisseld met verhaaltjes, verteld door Nienke én de kinderen in het publiek. Zo ontstaat er een muzikale, theatrale show die van begin tot eind vermaakt en ontroert. Net als op televisie leren de kinderen spelenderwijs over muziek.

(more…)

Kiki Schippers – Meer

Date: 26 November 2022
Time: 20:00
Kiki Schipper Cropped

€17,50 (inclusief 1 koffie/thee)
Leef! Alsof het je laatste dag is, of als het allerlaatste uur. Kiki doet niet anders. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt. Kiki maakt de rekening op in een voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?

(more…)

Arie Koomen – Boe!

Date: 10 December 2022
Time: 20:00
Arie Koomen Cropped

€17,50 (inclusief 1 koffie/thee)
Daar is Arie! Die ene helft van dat ene oude duo. In Boe! lost Arie economische problemen op, legt de toekomst uit én geeft hij de cursus ‘Accordeon voor Dummies’. Arie: ‘Is het allemaal zo simpel? JA! Zo simpel is het.’ En om de avond nóg feestelijker te maken: vandaag bestaat Theater ’t Web 5 jaar. Dus na Aries grollen gaan de stoelen aan de kant en gaan we dansen. Boe!

(more…)

Theaterdiner met live flamenco

Date: 17 December 2022
Time: 18:30
theaterdiner Cropped

€45,00
Kerst vier je samen met vrienden en familie. Theater ’t Web voegt daar nog wat lekkers aan toe: een heerlijk driegangendiner én een mooie voorstelling. Tijdens ons traditionele theaterdiner ontvangen onze medewerkers u in ons gezellige theater. De tafels zijn mooi gedekt, de sfeer is kerst. Tussen de gangen luistert en kijkt u naar Nederlands beste flamencomuziek én dans, door het gezelschap van gitarist Vicente José Santiago. Flamenco-journaliste Marlies Jansen voegt daar sfeervolle kerst-flamencoverhalen aan toe. Een aanrader.

(more…)

Laatste nieuws:

Beroepsvogelaar Arjan Dwarshuis in Theater ‘t Web

Beroepsvogelaar Arjan Dwarshuis is maker van De Vogelspotcast en is regelmatig te gast bij het radioprogramma Vroege Vogels. In 2016 verbrak hij een wereldrecord door in een jaar tijd 6852 verschillende vogelsoorten waar te nemen. En op zondagmiddag 2 oktober komt...

‘Punkcabaret’ door Lotte Velvet in Theater ‘t Web

Zaterdagavond 1 oktober treedt Lotte Velvet op in Theater 't Web. In ‘Ondergrond’ geeft ze met haar muziek, poëzie en grappige scènes een stem aan mensen die óók worstelen met de wereld en controle proberen te houden over de huidige veranderende omstandigheden. Lotte...

Digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de programmering van Theater ‘t Web

[mailpoet_form id=”2″]

Vrienden gezocht

Steunt u ons initiatief? Wordt Vriend van Theater ‘t Web.