Welkom bij Theater ‘t Web

Fijn dat u ons gevonden heeft. Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van het gezamenlijk cultuurhuis van Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web. Daarbij is Bibliotheek Oostland de nieuwe eigenaar en exploitant van ’t Web; de bibliotheek zal dan ook over enkele maanden verhuizen. Stichting Behoud ’t Web zorgt vanaf december voor de culturele programmering.

Programmering

Alle hieronder genoemde optredens zijn onder voorbehoud.

Hans Dorrestijn – ’t Houdt een keer op

Date: 28 January 2023
Time: 20:00
Kik – Hans Dorrestijn – ‘t Houdt een keer op – foto Bert Andr‚e Cropped

uitverkocht
‘Een gezellige mix van kleine en grote rampspoed’, zo noemt Hans Dorrestijn zelf zijn programma ‘’t Houdt een keer op’. ‘De aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel.’ O ja, hij houdt de paus en de hond medeverantwoordelijk voor de overbevolking. ‘En ik onthul dat het insectenbestand is ingestort, maar dat binnenskamers de vliegenmepper zijn nut blijft bewijzen.’

(more…)

Oukje den Hollander – Idyllen

Date: 11 February 2023
Time: 20:00
Oukje den Hollander Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
In Idyllen gaat zangeres Oukje den Hollander aan de hand van teksten van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer op zoek naar hoe te leven en lief te hebben in een wereld die steeds harder lijkt te worden. Samen met multi-instrumentalist Marijn Korff de Gidts zette zij voor haar debuutalbum gedichten uit de prijswinnende bundel Idyllen van Pfeijffer op muziek. Het album werd lovend ontvangen. In dit theatrale concert brengen Oukje den Hollander en Marijn Korff de Gidts de nummers live.

(more…)

Oldenhermanns – FCKD!

Date: 18 February 2023
Time: 20:00
OLDENHERMANNS – FCKD! – stnd 2 (c) Karel Sanders Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
Tot de tanden toe bewapend met humor gaat Oldenhermanns de strijd aan met global warming en probeert er ondertussen een awesome tijd van te maken. Vanuit ‘Utrecht aan zee’ in 2040 ontstaat een hilarische krachtmeting tussen later en nu. Hoe leggen ze dit uit aan hun koters?! Mos-verzamelhipsters, doorgeslagen CO2-junkies en ook zijzelf belanden in een onmogelijke kluwe het juiste te doen en hopen dat climate change toch misschien een hoax is…

(more…)

Jogchem Jalink – Maximiliaan Modderman geeft een feestje Cropped

€10,00 (inclusief koffie/thee/limonade)
Maximiliaan Modderman geeft een feestje. En dat loopt een klein beetje uit de hand. Alles is vies! Het wordt een knotsgekke, stoere, lieve, vlotte en ook ontzettend vieze voorstelling, waarin het publiek wordt uitgedaagd hun fantasie te gebruiken! Poppenspeler Jogchem Jalink (o.a. Sesamstraat, De Boterhamshow) speelt in zijn eentje de complete cast van deze voorstelling. Met zijn vrolijke liedjes, komische teksten en handgemaakte poppen die lijken alsof ze zó uit het boek zijn gestapt.

(more…)

Beperkt_Houdbaar_01_Copyright-Jaap-Reedijk Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
Andries Tunru (finalist De Slimste Mens, winnaar de Persoonlijkheidsprijs Cameretten) en Stefan Hendrikx (winnaar Leids Cabaret Festival ‘22, bekend van de tv-programma’s Alpacas en Hufterproef) starten de avond zonder script. Niets ligt vast en alles kan. Improvisatie dus. Met de spannendste verhalen, de scherpste grappen en muzikaal omlijst door multi-instrumentalist Joep Hullegie. Enne: Tunru en Hendrikx wonnen dit jaar voor de derde keer het NK Improvisatietheater!

(more…)

Anne Neuteboom – Effe niet met je mening

Date: 11 March 2023
Time: 20:00
Anne Neuteboom_Effe niet met je mening_foto Annemieke van der Togt_1 Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
U vraagt zich waarschijnlijk af waar deze voorstelling over gaat? Goede vraag! Kunnen we niets over zeggen. What happens tussen de vier muren van het theater stays tussen de vier muren van het theater. Maar Anne belooft u: het wordt een extreem genuanceerde avond. Althans, dat is de bedoeling… ‘Neut’ won in 2015 de jury- en publieksprijs van Cabaretfestival Cameretten en werd (met Peter Pannekoek en Alex Ploeg) genomineerd voor ‘Neerlands Hoop’.

(more…)

IJsbeer inc. – Peter Peper

Date: 19 March 2023
Time: 14:00
Rechtenvrij beeld Peter Peper foto Moon Saris 7 Cropped

€10,00 (inclusief koffie/thee/limonade)
Milan en Yalan willen graag een ‘rijsttafel’ maken, maar weten niet hoe… Piraat Peter Peper helpt: hij neemt ze mee op reis door de tijd. Ze varen over woeste oceanen en spoelen aan op het eiland Banda. Sluipend door een jungle van groenten ontmoeten ze Saraja. Samen gaan ze op zoek. Zullen zij in staat zijn om de benodigde specerijen te veroveren voor hun recept?

(more…)

Straf – Zeppelin!

Date: 25 March 2023
Time: 20:00
Strafzeppelin Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
STRAF is een zevenkoppige muziektheaterformatie. Zeven kapiteins op één schip die weten van pompen of verzuipen. En pompen doen ze! Met een waanzinnige bezetting van drums, blazers en gitaren, van wasbord tot bassax en van accordeon tot voetpomptoeter. Zo stookt Straf zijn eigen sound, met invloeden van folk, soul, rock’n roll, en de polders van dit land. Al ruim 10 jaar brengen zij hun opzwepende muziek naar de podia van Nederland en Vlaanderen.

(more…)

Chris Verlaan – Man in de maak

Date: 1 April 2023
Time: 20:00
Chris Verlaan Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
‘Word autist, word autist, het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist’, zong Chris tijdens de finale van Cameretten, waarop hij zowel de jury- als de publieksprijs won. In ‘Man in de maak’ neemt Chris je mee in zijn wonderlijke wereld. De Volkskrant: ‘Hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme’.

(more…)

Sing 2

Date: 8 April 2023
Time: 15:00
Sing-2 Cropped

€5,00
Koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten bereiden het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ‘s werelds grootste rockster genaamd Clay Calloway ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel.

(more…)

Laatste nieuws:

Sesamstraat-poppenspeler Jogchem Jalink in Theater ‘t Web

Poppenspeler Jogchem Jalink treedt zondagochtend 19 februari op in Theater 't Web met de voorstelling 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje'. Jalink is bekend als een van de poppenspelers van Sesamstraat, en stond al eerder op het Bleiswijkse podium met een...

Muzikale voorstelling met teksten Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer is een van Nederlands beste schrijvers en dichters. Zangeres Oukje den Hollander kreeg van Pfeijffer goedkeuring om gedichten uit zijn bundel Idyllen op muziek te zetten. Zaterdagavond 11 februari treedt Oukje den Hollander op in Theater 't Web...

Digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de programmering van Theater ‘t Web

[mailpoet_form id=”2″]

Vrienden gezocht

Steunt u ons initiatief? Wordt Vriend van Theater ‘t Web.