Zaterdagavond 21 maart staan theatersporters Impro4U & Friends op het podium van Theater ‘t Web met de voorstelling ‘Vissen en rammen’. Impro4U & Friends zijn gespecialiseerd in improvisatietheater, dat ook bekend is van onder meer De Lama’s. Ofwel: u roept, wij bedenken een ontroerende geschiedenis of een lachwekkend verhaal.

Vorig jaar stond De Tegenpartij op de planken van Theater ‘t Web in Bleiswijk. De acteurs speelden scènes op basis van de suggesties van het publiek. Dat zorgde voor schaterlachen en ontroerende momenten. Een goede aanleiding voor Theater ‘t Web komend voorjaar wederom improvisatietheater te boeken.

Raken en vermaken

Impro4U is het gezelschap van Edwin van Koeverden. In 2001 was hij een van de oprichters van het Haagse theatersportgezelschap De Tegenpartij. Hij speelde ook in improvisatiegezelschappen als DIT, Mar&Co en Wordt Vervolgd. Speciaal voor kinderen ontwikkelde hij met zijn vrouw Villa Impro. Met zijn bedrijf wordt hij bovendien vaak gevraagd door ondernemingen, bijvoorbeeld voor het opluisteren van een evenement of voor teamsessies. Impro4U is opgericht in 2004.

Edwin van Koeverden: “Improvisatietheater heeft zeer mooie principes, die je ook in het dagelijks leven of je werk kunt gebruiken. Zoals ‘Teamdenken’: je bent immers altijd onderdeel van een groter geheel en hebt elkaar nodig om goede prestaties neer te zetten. En ‘Schitter en laat schitteren’. Met improvisatietheater kun je mensen raken en vermaken.”

Drie In De Pan

Zaterdagavond 21 maart staat Van Koeverden op het toneel met enkele gastspelers en -muzikanten: Impro4U & Friends. Onder de acteurs zijn onder meer oud-spelers van De Tegenpartij. Samen spelen zij dan de voorstelling ‘Vissen en rammen’. Wat dat precies betekent, zult u die avond ervaren.

De acteurs spelen enkele bekende theatersport-spelvormen, zoals Drie In De Pan (waarbij een scène drie keer wordt nagespeeld in bijvoorbeeld verschillende filmstijlen) en De Vloer Op verhalen. Al die scènes zijn niet mogelijk zonder spelsuggesties van het publiek. Ofwel: het wordt een avond roepen, lachen, ontroerd raken, genieten van mooi cabaret én gezelligheid.

Kaarten

De voorstelling ‘Vissen en rammen’ door Impro4U & Friends start op 21 maart om 20.00 uur in Theater ‘t Web, Nachtegaallaan 4, Bleiswijk. De deuren gaan open om 19.30 uur. Kaarten kosten €7,50 en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.