Dichter van Lisse

Alida van Leeuwen

Alida van Leeuwen (1970) uit Lisse noemt zichzelf “Levenskunstenaar”. Zij streeft naar een zo vrolijk en creatief mogelijke invulling van haar leven en doet daarom iedere dag zoveel mogelijk leuke dingen. Haar werk staat in het teken van “Verblijden en Verwonderen”.

Als Psycholoog heeft zij zich gespecialiseerd in de Gelotologie, oftewel, de Wetenschap van het Lachen. Daarnaast is zij Ambassadeur van het concept “Laugh For No Reason” in Nederland. Zie haar website www.LachPsycholoog.nl.

Ook als creatief persoon is Verblijden en Verwonderen de basis van haar kunstzinnige uitingen. Als dorpsdichter van Lisse maakt zij vrolijke gedichtjes over de gebeurtenissen in haar dagelijkse leven. Daarnaast schildert en tekent zij. Kijk maar eens op www.AlidavanLeeuwen.nl.

Verder beheert zij een KunstenaarsCollectief (www.KuCo.nl) en organiseert ze. Exposities. Kunstevenementen. Workshops. Trainingen. Want zij vindt het leuk om haar kennis en informatie te delen. Maar het meest belangrijk is voor haar: Samen Genieten.

De Lach 

Ik tover een lach op jouw gezicht

met dit super vrolijke gedicht

Jouw mondhoeken gaan het eerst omhoog

Je ogen sprankelen als een regenboog

De klanken ho ho ho en ha ha ha

Klinken nog lang in je oren na

Zo blijf je nog de gehele dag

nagenieten van je eigen lach

 

Met dank aan

De Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie wordt mede mogelijk gemaakt door: