Dichter van Zoetermeer

Robbert Roos

Stadsdichter van Zoetermeer Robbert Roos is een zelfstandig ondernemer die woont en werkt in Zoetermeer. Al schrijver is hij in het dagelijks leven actief voor verschillende opdrachtgevers zoals een tekstschrijfbureau, Algemeen Dagblad editie Zoetermeer en enkele lokale kranten zoals ’t Streekblad van Zoetermeer, Delftse Post, Groot Rijswijk en de 3B-Krant.

In zijn vrije tijd schrijft hij graag gedichten over alles wat hem bezighoudt, waaronder zijn geboortestad Zoetermeer. Dit doet hij al vanaf zijn jeugd.

Sinds twee jaar is hij actief als Stadsdichter. In die rol draagt hij gedichten voor op speciale gelegenheden maar geeft hij ook workshops op locatie. Als Stadsdichter is hij tevens ambassadeur voor verschillende lokale taalprojecten zoals het Digi-Taal-huis, en projecten van de bibliotheek.

Publicaties

Achteraf
December 1996
uitverkocht

Vergezicht in de mist
September 1997
uitverkocht

Eigen eigenaardigheden
December 2001
uitverkocht

Dichterbij de Stad
Januari 2018
Met een voorwoord van de Burgemeester van Zoetermeer de heer Charlie Aptroot. verkrijgbaar in hardcover ISBN /EAN 978-90-827956-1-5- en softcover ISBN/EAN 978-90-827956-0-8

Verder verschenen zijn gedichten onder andere in ’t Streekblad en de glossy LEVEN!, en publiceert hij regelmatig op zijn eigen Facebookpagina Stadsdichter van Zoetermeer.

Tijdens het zomerevenement ‘Zondag in ’t Park’ www.zondaginhetpark.nldraagt Robbert iedere zondag in de zomervakantie gedichten voor aan het aanwezige publiek.

Gedicht

Ik wist niet dat ik je al kende,

Nog voordat ik je had gezien

Was het wat ik van binnen voelde

Of wat ik in je ogen las misschien

Alsof ik wist wat jij ging zeggen

Als antwoord op een vraag van mij

Je hoeft het me niet uit te leggen

Ik sta naast je, zij aan zij

Soms gebeurt iets om een reden

Soms is het slechts willekeur

Soms gaat er een raampje open

Na het sluiten van een deur

Later is al lang begonnen

Tijd verstreken, heel gedwee

Geen seconde te verliezen

Pluk de dag, ik ga met je mee

Met dank aan

De Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie wordt mede mogelijk gemaakt door: