Theater ‘t Web staat niet bekend als poppodium. Maar op zaterdagavond 28 september komt daarin verandering. Dan treedt namelijk de Nederpop-sensatie Rooks op. De band van voorman Don Rooks speelt eigen werk én klassiekers uit de vaderlandse muziekgeschiedenis. In Theater ‘t Web speelt Rooks de theatervoorstelling ‘Diep door de nacht’.

Enkele maanden geleden zat Theater ‘t Web bomvol tijdens de voorstelling van Klaas Prins. Bezoekers kregen na afloop een cadeautje van het theater: een verrassingsoptreden van een bijzonder muzikaal duo met onder meer zanger/gitarist Don Rooks. De reacties daarop waren zo lovend, dat het theater besloot Don Rooks nog eens uit te nodigen, maar dan mét band.

Persoonlijk, warm en gezellig

Singer-songwriter Don Rooks is een veelzijdig muzikant. Hij stond als drummer bijvoorbeeld op North Sea Jazz en Concert at Sea. Met zijn band Rooks laat hij een hele andere kant van zichzelf zien, waarbij de liefde voor de Nederlandse taal voorop staat. De eerste EP (‘Het Water’) kwam in 2018 uit en zorgde voor meer dan 50 duizend streams op Spotify.

De muziek van Rooks is te typeren als moderne Nederpop. Invloeden van artiesten als Blof en Guus Meeuwis zijn te herkennen. Maar ook de helden van weleer, zoals De Dijk en Acda & De Munnik, worden niet vergeten. Tijdens de avondvullende voorstelling komen dan ook veel Nederpop-klassiekers voorbij. Zoals Don Rooks zelf de muziek van zijn band omschrijft: “Rooks staat voor liefde voor de Nederlandse taal.”

Met zijn persoonlijke teksten en warme stemgeluid neemt Rooks de luisteraar mee. En een avond Rooks is ook nog eens gezellig, wat voor een deel komt door de Brabantse roots van de singer-songwriter.

Kaarten

Rooks speelt zaterdagavond 28 september om 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur) in Theater ‘t Web, Nachtegaallaan 4, Bleiswijk. Kaarten kosten €10 en zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl.