Theater ‘t Web start zaterdagavond 2 november weer met Film Plus: maandelijkse filmavonden met een klassieker, livemuziek en hapjes. Tijdens de eerste Film Plus-avond wordt de muziek verzorgd door Duo Moldavia, bestaand uit de broers Cristian en Ion Tanasa. Ze spelen voor én na de film (The Grand Budapest Hotel) authentieke Roemeense en Hongaarse volksmuziek.

De Film Plus-avonden hebben komend seizoen het thema ‘Leef!’. ‘The Grand Budapest Hotel’ van Wes Anderson toont de randjes van het bestaan, met paradijsvogels en vreemde verhaallijnen en subplots. Zoals het leven zelf.

Voor en na de film speelt Duo Moldavia traditionele muziek uit de Balkan. Cristian Tanase is een telg uit de beroemde muzikale familie Ion Dragoi en groeide op in de Moldavische stad Bacau. Hij behoort tot de beste violisten van Oost-Europa, speelde in het beroemde staatsorkest ‘Ciocîrlia’ en trad op tijdens festivals in onder meer Zwitserland, Frankrijk en Italië. In 2000 won hij de eerste prijs op het Zigeuner Muziek Festival in Kijkduin.

Zijn broer Ion Tanase speelt accordeon en klarinet. Hij studeerde op bet Conservatorium van lasi. Na zijn studie speelde hij in het Filharmonische Orkest uit Bacau als klarinettist. Sinds 1994 is hij de vaste begeleider van zijn broer. Op klarinet speelt hij niet alleen Moldavische muziek en klezmer.

Kaarten

Kaarten voor Film Plus op 2 november kosten slechts 5€ en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl. De deuren van Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4, Bleiswijk) gaan die avond open om 19.00 uur. Duo Moldavia start om 19.45, en The Grand Budapest Hotel begint om 20.00 uur.