Mei is dit jaar filmmaand in Theater ‘t Web in Bleiswijk. Dat gebeurt tijdens een avonden Film Plus, ofwel: een filmklassieker, livemuziek en hapjes. Het thema van Meimaand Filmmaand van Theater ‘t Web is ‘Nederklassiekers’. ‘De beentjes van Sint-Hildegard’ (met onder andere Herman Finkers) bijt op zaterdagavond 7 mei het spits af.

Film Plus is de gezellige filmavond in Theater ‘t Web. De deuren gaan open om 19.00 uur, om 19.45 is er livemuziek, en om 20.00 uur start de film. Na de film is er weer livemuziek (binnenkort wordt bekendgemaakt welke artiesten zullen optreden) én er zijn gratis hapjes. Voor de voorstelling van 7 mei had Theater ‘t Web The Godfather I aangekondigd, maar vertoning van deze film blijkt uiteindelijk niet mogelijk.

Herman Finkers en Johanna ter Steege

De beentjes van Sint-Hildegard is een tragikomische Nederlandse film uit 2020 met in de hoofdrollen Herman Finkers en Johanna ter Steege. De film wordt grotendeels gesproken in de Twentse streektaal.

Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?

Kaartverkoop

Kaarten voor Film Plus kosten €7,50 per persoon; dat bedrag is inclusief film, livemuziek, hapjes en een drankje. Kaarten zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl. Theater ‘t Web vindt u aan de Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk.