Zaterdagavond 11 mei draait in Theater ‘t Web tijdens Film Plus: India de moderne, indringende en swingende klassieker Slumdog Millionaire van regisseur Danny Boyle. De film gaat over Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma ‘Who Wants to be a Millionaire’. Voor en na de film is er livemuziek.

De Film Plus-avonden van Theater ‘t Web staan in het teken van een land of regio en bieden een filmhuisklassieker, livemuziek en hapjes. Op zaterdagavond 11 mei is het thema India. De deuren gaan open om 19.30 uur, om 19.45 is er eerst livemuziek. (Welke artiesten optreden wordt binnenkort bekendgemaakt.) Vanaf circa 20.00 wordt Slumdog Millionaire vertoond op een groot scherm. Na de film is er weer livemuziek. Daarnaast zijn er hapjes.

Hoofdprijs

Jamal Malik doet mee aan het programma ‘Who Wants to be a Millionaire’. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft.

Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij – zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom – op zo’n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers antwoord op deze vraag…

Kaarten

Toegang tot Film Plus: India op 11 mei kost slechts 5 euro. Dat bedrag is inclusief film, livemuziek en hapjes. Kaarten zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl.