Het nieuwe seizoen van Theater ‘t Web wordt op zaterdagavond 14 september geopend door Steven Brunswijk. De cabaretier werd de afgelopen jaren bekend met zijn bijnaam ‘de Braboneger’. In Bleiswijk vertoont hij zijn nieuwe voorstelling ‘Van Slaaf tot Meester’.

De in Tilburg geboren Brunswijk staat al sinds 2012 op de planken. In 2014 startte hij met het tv-programma ‘De Braboneger verkaast?!’ op AVROTROS. In dat programma ondernam hij activiteiten die naar eigen zeggen alleen blanke mensen doen, zoals het Oktoberfest, skieën, en kamperen. Dat programma kreeg later een vervolg: ‘De Braboneger Basht!’. Brunswijk deed ook mee aan onder meer The Big Escape, Expeditie Robinson en The Roast of Gordon.

Zijn voorstelling ‘Van Slaaf tot Meester’ gaat over de slavernij. Als je het in Nederland over de slavernij hebt ontstaat er altijd een krampachtige en serieuze sfeer. Terwijl het ondertussen 155 jaar geleden is! Maakt dat het minder erg? Nee absoluut niet! Kun je er dan wel grappen over maken? Het zal eens tijd worden! Maar kan het ook? En dat is dus ook exact waar Brunswijk tijdens ‘Van Slaaf tot Meester’ samen met het publiek achter gaat komen.

Kaarten

‘Van Slaaf tot Meester’ van Steven Brunswijk is op 14 september te zien in Theater ‘t Web, Nachtegaallaan 4, Bleiswijk. Kaarten voor de kosten €15 en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.