Zaterdagavond 6 april vertoont Theater ‘t Web tijdens Film Plus: Zuid-Amerika de film The Motorcycle Diaries. Deze filmhuisklassieker vertelt het verhaal over Ernesto Guevara, beter bekend als Che Guevara. Voor en na de film is er een optreden van de uit Venezuela afkomstige zanger/gitarist Raymundo Valverde.

De Film Plus-avonden van Theater ‘t Web staan in het teken van een land of regio en bieden een filmhuisklassieker, livemuziek en hapjes. Op 6 april is het thema Zuid-Amerika. De deuren gaan open om 19.30 uur, om 19.45 start het eerste deel van het optreden van Raymundo Valverde, en vanaf circa 20.00 wordt The Motorcycle Diaries vertoond op een groot scherm.

The Motorcycle Diaries is geïnspireerd door de dagboeken van zowel Alberto Granado en van Ernesto Guevara. De laatste zou later bekend worden als ‘El Che’. De vrienden trekken samen door Latijns-Amerika om de échte wereld buiten Buenos Aires te verkennen.

Met een uitgesproken zucht naar avontuur beginnen de vrienden hun hachelijke reis op een oude afgetakelde Norton 500. De film vertelt niet alleen hun belevenissen, maar schetst ook hun confrontatie met de onrechtvaardigheden van een onverbiddelijk klassensysteem.

Kaarten

Toegang tot Film Plus: Zuid-Amerika op 6 april kost slechts 5 euro. Dat bedrag is inclusief film, livemuziek en hapjes. Kaarten zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl.