DEB Challenge:
De Bleiswijkse talentenjacht

Waarom de DEB Challenge?

Enkele jaren geleden overleed een medewerkster van Theater ‘t Web. Zij vroeg bezoekers aan haar uitvaart een donatie te doen aan het theater, zodat Bleiswijk ervan zou profiteren. In overleg met haar en haar familie is besloten een jaarlijkse talentenjacht te organiseren. Sterren laten stralen. Met de DEB Challenge geven we Bleiswijkse talenten de mogelijkheid zich te presenteren en verder te groeien. Zo willen we sterren laten stralen.

De DEB Challenge, De Bleiswijkse talentenjacht van Theater ‘t Web, is dit jaar online. Van de deelnemers worden korte, professionele filmpjes opgenomen: die worden op zaterdagavond 26 juni uitgezonden door RTV Lansingerland. Een jury bepaalt vervolgens de nummers 1, 2 en 3. Daarnaast is er een publieksprijs. Aanmelden is vanaf heden mogelijk voor iedereen van 8 tot 80, en kan tot 23 april. Op deze pagina lees je alles over de DEB Challenge.

Deelnamevoorwaarden

  • Deelname aan de DEB Challenge is mogelijk voor Bleiswijkse solo-artiesten en duo’s van 8 tot 80.
  • Ook deelnemers aan de eerste editie van de DEB Challenge mogen weer deelnemen.
  • Duur per act: maximaal 5 minuten.
  • Mogelijke genres: zang, poëzie, standup, cabaret, toneelstukjes, acrobatiek, band-parodie, playback act, singer-songwriter etc.
  • De act moet passen op een podium van 7 x 4 meter, moeten technisch mogelijk zijn op het podium van Theater ‘t Web en niet zorgen voor veiligheidsrisico’s.
  • Aanmelden kan alleen door onderstaand formulier volledig in te vullen. Vergeet niet links naar online bestanden (bijvoorbeeld op Youtube, Google Drive of Facebook) door te geven, of films of foto’s via WeTransfer te sturen naar info@theatertweb.nl.
  • Uit de aanmeldingen maakt de jury een selectie. Deze deelnemers worden uitgenodigd om op zondag 16 mei naar Theater ’t Web te komen (volgens een tijdschema). Daar krijgen ze maximaal 1/2 uur om hun act op te voeren op het podium van ’t Web. Daarvan wordt een professionele film gemaakt. De films van de deelnemers aan de DEB Challenge worden vertoond op zaterdagavond 26 juni. Een jury bepaalt de nummers 1, 2 en 3. Deze deelnemers krijgen een geldprijs. Daarnaast looft de jury een aanmoedigingsprijs uit. Een publieksjury stemt online voor de publieksprijs: een wisselbeker.
  • Aanmelden kan tot 23 april via onderstaand formulier. De jury maakt z.s.m. daarna bekend welke deelnemers zijn geselecteerd voor het filmen van optredens op zondag 16 mei.

Belangrijk

  • Voor een goed oordeel is het belangrijk dat de jury bij de aanmelding een goed beeld krijgt van de act. Stuur dus de juiste links en/of bestanden (zie onder deelnamevoorwaarden).
  • Over de selectie van de jury wordt niet gecorrespondeerd.

Ga naar het aanmeldformulier

Terugblik DEB Challenge 2019

De eerste editie van de DEB Challenge, de talentenjacht van Theater ’t Web, is gewonnen door violiste Nola Sloot, zangeres Maureen Sebel en een muzikaal trio bestaand uit Irene Kruijt, Liesbeth Lieverse en Tjakko Kruit. Maureen Sebel won bovendien de publieksprijs. Drummer Ko Strube werd door de jury uitgeroepen als winnaar van de aanmoedigingsprijs. Lees verder

De deelnemers aan de DEB Challenge met van links naar rechts: Thea Tees, Priscilla Bonte, Nola Sloot, Fatima al-Tamimi, Vera van Leeuwen, Maureen Sebel, Ko Strube, Tjakko Kruit, Liesbeth Lieverse en Irene Kruijt. (Foto: Theater ‘t Web/Jaap Koole). Bekijk alle foto’s van de DEB Challenge op onze Facebook-pagina